בעקבות הלחץ המופעל מ-Google יצאתי לי למשימת בזק של התאמת האתר לעולם ה-Mobile... או בשפה המקצועית, להפוך אותו לאתר Responsive, כלומר מגיב בצורה שונה לגודל המסך של המשתמש.
הלחץ מוצדק בהחלט, בסופו של דבר כולנו מסתובבים היום עם מחשב בכיס (הטלפון החכם) ומשתמשים בו ליותר ויותר דברים, ביניהם גם לגלוש לאתרים.
הסטטיסטיקה אומרת שכ-25% מהגולשים באתר "התעקשו" לעשות זאת מהטלפון הנייד או מהטאבלט למרות שהאתר לא היה מותאם למכשירים אלה!
אז מה השתנה?
אם אתם גולשים מהמחשב שלכם, חוץ מכמה תזוזות של כפתורים שונים למקומות אחרים כנראה שלא תראו שינויים.
אם אתם משתמשים בטלפון החכם או טאבלט, האתר נראה אחרת לגמרי:

הכפתורים העליונים פותחים את התפריטים הנסתרים, הימני יציג לכם את רשימת המחלקות של המוצרים, השמאלי את שורת החיפוש, לידו כפתור שיביא אתכם לעגלת הקניות ולידו הכפתור שמציג תפריט הכולל את כל מה שקשור למשתמש - כניסה, הרשמה, רשימת הזמנות קודמות, זיכויים וכו'.
מה לא השתנה?
כדי לחסוך את זמן הפיתוח של המשימה שנכנסה ללוח הזמנים כמשהו לא ממש מתוכנן, הפורום נשאר בינתיים כלא מותאם לנייד.
כבר עכשיו אני רואה כמה דברים שלא נראים כמו שציפיתי, אבל הם לא פוגעים בחווית הגלישה ויתוקנו בקרוב.
אם אתם נתקלים במשהו חריג שלא עובד כמו שציפיתם או שנראה ממש רע, אשמח אם תודיעו לי על כך. צילום מסך מאוד יכול לעזור במקרה כזה.
מקווה שהגלישה תהיה נוחה הרבה יותר עכשיו למי שמשתמש בנייד או טאבלט.
תהנו!