זהו כרטיס פיתוח קטן ממדים (4 על 5 ס"מ) שנוצר ע"י מחלקת הלימוד של ערוץ הטלוויזיה הבריטי BBC. הם חילקו אותם בחינם לכמיליון ילדים בני 11-12 בבריטניה כדי לעודד את לימודי הנושאים הטכנולוגיים במדינה. שלב הבא היה להציע אותו למכירה בכל שאר העולם, והנה הכרטיס כאן, כולל גם כמה אביזרים שימושיים:
ה-micro:bit מכיל לא מעט דברים שימושיים ומגניבים שיכולים לעניין את הצעירים להיכנס לתחום האלקטרוניקה והתוכנה: בקר ARM Cortex M0 עם 256K של זכרון לתוכניות, לדים אדומים המסודרים כמטריצה 5x5, חיישני טמפרטורה, אור, תאוצה, מצפן, שני כפתורים, תקשורת דרך USB או Bluetooth.
לכרטיס יש מחבר בקצה התחתון עם 5 קווים המיועדים לחיבור של התנינים ומשם לרכיבים נוספים. 2 קווים למתח ואדמה ועוד 3 קווים ככניסות או יציאות של הבקר. גם את התנינים תוכלו למצוא באתר:
למתקדמים יותר, אפשר לחבר ל-micro:bit מחבר מיוחד שמאפשר להתחבר לכל 21 הקווים שלו, עם הרבה יותר קווי IO, תקשורת I2C ו-SPI:
ומה עם התוכנה? אין שום בעיה. ה-BBC יצרו שיתופי פעולה עם לא מעט גופים שהכינו סביבות פיתוח מעניינות לכרטיס ה-micro:bit. תוכלו לתכנת אותו מסביבה גרפית הדומה ל-Scratch, ב-Python או ישירות ב-C/C++. יש גם אפליקציות למכשירים הניידים שיכולים להעביר את התוכנה לכרטיס דרך ה-Bluetooth, כך שלא נדרש שום כבל.
עברו בדיוק 3 שנים מאז שהתחלתי את הפרוייקט השאפתני - תרגום ההסברים והמדריכים מהאתר arduino.cc... והיום אני שמח להציג לכם את החלק הראשון והעיקרי: פירוט שפת תכנות לסביבת Arduino.
אם הפרוייקט שלכם לא יכול לדבר, הוא צריך לפחות להציג משהו... לאתר נוספו די הרבה מסכים מסוגים וגדלים שונים. החל ממסכים בגודל של בול עד למסכים בגודל של טאבלט גדול. ממשקים שונים, LCD, OLED, E-Paper/E-Ink...
נתקלתי בסרטון (קצת ארוך - 10 דקות) שמראה 8 רובוטים הבנויים בצורת חיות מהטבע. הרוב די ידועים ופורסמו רבות בכל מני מקומות, אבל חלק היו חדשים אפילו בשבילי. ממש מרתק לראות אותם בפעולה...
הבלוג יהיה המקום בו יתפרסמו דברים מעניינים שקשורים לתחום בו האתר פועל: אלקטרוניקה, מכניקה, רובוטיקה, מייקינג, פרוייקטים מעניינים וכו'. הבלוג גם יכלול הודעות של המערכת, שיפורים באתר, חידושים, מוצרים חדשים וכו'. חלק מהפוסטים, החשובים שבהם כנראה, יופיעו גם בעמוד הראשי של האתר.