כל המודולים מתחברים למיקרובקר בעזרת כבלים שאי אפשר להכניס הפוך, מה שמדלג על הפחד של המתחילים לחבר רכיבים לא נכון ולגרום להם להשרף. אין צורך במטריצה וחוטי גישור הרגילים והמשתמש יכול לדלג על השלב של חיבור לא נכון של הרכיב, או כדור החוטים שנוצר על המטריצה אחרי חיבור של כמה רכיבים בפרוייקט. החיבור היציב של המחברים מאפשר לשנע את הפרוייקט, מה שלרוב די בעייתי אם אתם מפתחים על מטריצה.
בשונה ממערכת Qwiic שהצגנו קודם, המודולים של מערכת Grove הם בעלי ממשקים שונים. יש כאלה שזקוקים לכניסה או יציאה דיגיטלית של מיקרובקר, יש כאלה שזקוקים לכניסה אנלוגית, קו תקשורת טורית או I2C. הממשקים השונים מאפשרים לייצר מודולים פשוטים וזולים יחסית (כפתור או פוטנציומטר לא זקוקים לחיבור I2C), כך שמגוון הרכיבים מתאים במיוחד למתחילים בתחום.
מכיוון ששתי המערכות (גם Qwiic וגם Grove) משתמשים באותו ערוץ ה-I2C, אפשר לחבר את הרכיבים המתחברים ל-I2C של מערכת אחת למערכת השניה בעזרת כבל מתאם, ובכך להגדיל עוד יותר את המבחר של הרכיבים שאפשר להשתמש בפרוייקט.
בסדרה של Grove יש כבר היום יותר מ-150 מודולים שונים ומספרם גדל כל הזמן.
החיבור של המודולים לא מוגבל למיקרובקר אחד, ישנם תוספים המאפשרים חיבור לכרטיסי Arduino, כרטיסי micro:bit, מיקרומחשב Raspberry PI וגם בקרים אחרים שפחות פופולריים באיזורינו. כל מה שהתוספים עושים, זה הוספת המחברים לחיבור המודולים, סביבת הפיתוח נשארת כאותה הסביבה שאתם כבר רגילים להשתמש עם הבקר.
מכיוון שהמערכת פונה למתחילים, לחברת האחות של SeeedStudio, הנקראת TinkerGen, יש סביבת פיתוח CodeCraft המבוססת על Scratch, שתומכת ברכיבי Grove, כרטיסי פיתוח Arduino ו-micro:bit ורכיבים נוספים. כל זה מאפשר פיתוח מהיר וקל של פרוייקטים המבוססים על רכיבי Grove. הסביבה הנהדרת מאפשרת לתכנת עם Scratch גם בלי שימוש במודולים של החברות האלה, כמו למשל שימוש ב-digitalWrite של Arduino ישירות!

הסביבה היא ללא ספק צעד נוסף לעבודה עם הרכיבים עבור המתחילים, לא רחוק מהצעד שנעשה כשעברו להשתמש במטריצה אחרי שעבדו עם WireWrap או הלחמות...